راهنمای نهایی ظروف آشپزی

راهنمای نهایی ظروف آشپزی

راهنمای نهایی ظروف آشپزی: انتخاب بهترین قابلمه و تابه برای آشپزخانه شما

وقتی صحبت از انتخاب ظروف آشپزی به میان می آید، یکی از مهمترین جنبه هایی که باید در نظر بگیرید این است که کدام مواد برای شما مناسب است. از مس و آلومینیوم گرفته تا چدن و فولاد ضد زنگ، ظروف پخت و پز دارای مواد مختلفی هستند که برای سبک های پخت خاص مناسب هستند. این راهنمای مواد ظروف آشپزی به شما کمک می کند تا تعیین کنید کدام نوع از مواد آشپزی برای نیازهای شما مناسب تر است.

بهترین مواد ظروف پخت و پز از چه موادی ساخته شده است؟

در حالی که بسیاری تعجب می کنند که بهترین مواد آشپزی چیست، پاسخ برای همه متفاوت خواهد بود و بستگی به این دارد که کدام ویژگی ظروف برای شما مهمتر است. اگر ترجیح می دهید هنگام پخت و پز از روغن کمتری استفاده کنید یا از تمیز کردن غذای سوخته روی قابلمه ها و تابه ها متنفرید، ظروف نچسب بهترین گزینه هستند. اگر دوست دارید بر روی استیک یا ران مرغ گوشتی ترد بخورید، فولاد ضد زنگ بهترین راه حل است. بسته به آنچه دوست دارید آشپزی کنید، ممکن است به بیش از یک ماده ظروف در آشپزخانه خود نیاز داشته باشید. ما به مزایای هر یک از مواد آشپزی می پردازیم و به توصیه قطعات و مجموعه ها برای آشپزخانه شما کمک می کنیم.

بهترین ظروف برای آشپزی القایی چیست؟

اجاق های القایی از یک سیم پیچ مغناطیسی استفاده می کنند که یک میدان مغناطیسی بین اجاق گاز و پایه ظروف ایجاد می کند. این بدان معناست که فقط ظروف آشپزی که دارای پایه مغناطیسی هستند را می توان روی اجاق گازهای القایی استفاده کرد. مواد ظروف پخت و پز مانند چدن، چدن لعابی و فولاد ضد زنگ (تا زمانی که پایه ظروف از فولاد ضد زنگ درجه مغناطیسی ساخته شده باشد) همگی آماده القایی هستند. دو ماده اصلی ظروف پخت و پز که آماده القایی نیستند، مس خالص و آلومینیوم هستند. با این حال، برخی از برندهای ظروف آشپزی که ظروف مسی یا آلومینیومی تولید می کنند ممکن است یک خط ویژه در برند خود ایجاد کنند که با القایی سازگار است (معمولاً با افزودن مواد آماده القایی به ته ظرف). برای اینکه بدانید ظروف شما با القایی سازگار است یا نه، می توانید آهنربا را در پایین نگه دارید و اگر چسبید، آماده القایی است. همچنین می توانید پایه ظروف آشپزی خود را برای علامت آماده القایی بررسی کنید. در حالی که بسیاری از برندهای محبوب ظروف آشپزی آماده القایی هستند، باید مطمئن شوید که هنگام خرید آنلاین توضیحات محصول را بخوانید تا مطمئن شوید.

ظروف استیل ضد زنگ

بهترین مواد آشپزی برای: آشپزی روزمره و چند کاره. فولاد ضد زنگ سخت، همه کاره است و برای پخت و پز انواع غذاها مناسب است.

نکات مثبت

1- مقاوم در برابر خراش و فرورفتگی: نگران صدمه زدن به تابه های فولادی ضد زنگ نباشید – آنها می توانند از پس استفاده های سنگین و تمیز کردن عمیق برآیند و با استفاده از ظروف فلزی آسیبی نمی بینند. از آنجایی که فولاد ضد زنگ روکش نشده یا از مواد واکنشی ساخته نشده است، بادوام و مقاوم در برابر آسیب است.

2- انتقال حرارت برتر: فولاد ضد زنگ به خودی خود بهترین رسانای حرارتی نیست، با این حال، ظروف پخت و پز فولاد ضد زنگ با کیفیت بالا با چندین لایه ساخته می شوند که معمولاً شامل آلومینیوم یا مس هستند که رسانای عالی گرما هستند. ظروف پخت و پز چندلایه فولاد ضد زنگ چیزی است که شما می خواهید برای دستیابی به نتایج یکنواخت پخت و پز به دنبال آن باشید.

3- مقاومت در برابر حرارت بالا: ظروف استیل ضد زنگ می‌توانند حرارت بالا و دمای بالای فر را تحمل کنند و به‌طور باورنکردنی همه کاره هستند. از ظروف استیل خود برای تفت دادن، سرخ کردن و حتی پخت استفاده کنید.

4- غیر واکنشی (بدون طعم های منتقل شده): از آنجایی که فولاد ضد زنگ به غذاهای بسیار اسیدی مانند گوجه فرنگی یا شراب واکنش نشان نمی دهد، طعم ها را از ماهیتابه به غذای شما منتقل نمی کند، و این باعث می شود که این تابه عالی برای پخت و پز تمیز و طعم خالص باشد.

5- نگهداری آسان: نگهداری از این ظروف آشپزی آسان است و نیازی به چاشنی مانند چدن ندارد. مقاوم در برابر استفاده روزانه است و به راحتی تمیز می شود. برخی از ظروف پخت و پز از جنس استنلس استیل حتی ممکن است بسته به ساختار آنها قابل شستشو در ماشین ظرفشویی باشند.

معایب:

منحنی یادگیری: مانند هر ابزار دیگری، باید یاد بگیرید که از آن استفاده کنید تا بیشترین استفاده را از آن ببرید. غذا به طور طبیعی به فولاد ضد زنگ می چسبد، بنابراین برای کسانی که عادت به نچسب دارند، ممکن است کمی زمان ببرد تا به پخت و پز با ظروف استیل عادت کنند.

     تنوع در کیفیت: همه ظروف استیل ضد زنگ به طور یکسان ساخته نمی شوند. گزینه های ارزان تری برای ظروف استیل ضد زنگ وجود دارد، اما ظروف ساخته شده از فولاد ضد زنگ با کیفیت پایین، در مقایسه با فولاد ضد زنگ با کیفیت بالا، احتمال ایجاد گودال و پیچ خوردگی بیشتری دارند.

ظروف نچسب

بهترین مواد ظروف آشپزی برای: غذاهای سخت و چسبنده. همه چیز از تخم مرغ گرفته تا ماهی و هر چیزی که بچسبد به راحتی از ظروف نچسب خارج می شود. ظروف نچسب برای پخت و پز بدون روغن و برای مبتدیانی که می خواهند تابه ای آسان برای استفاده داشته باشند نیز عالی هستند.

نکات مثبت:

استفاده آسان: ظروف نچسب به دلیل پوشش نچسب آن که اجازه می دهد غذا از تابه دفع شود، ساده ترین مواد برای استفاده از ظروف است. این بدان معنی است که می توانید در حین پخت و پز روغن کمتری مصرف کنید و برای تمیز کردن ظروف نچسب خود مجبور نخواهید بود آن ها را بشویید. کسانی که به تازگی وارد آشپزی می شوند، ظروف نچسب را گزینه ای عالی و کم هزینه می دانند و برای انتخاب یکی از این ظروف و شروع استفاده از آن به دانش آشپزی خاصی نیاز ندارند.

تمیز کردن آسان: مواد غذایی با حداقل شستشو و چربی آرنج، بلافاصله از تابه های نچسب شسته می شوند.

پخت و پز کم چرب: سطح نچسب اجازه می دهد تا غذا بدون روغن، چربی یا کره برای وعده های غذایی سالم تر پخته شود.

مناسب برای غذاهای چسبنده و سخت: برخی از غذاها به دلیل چسبیدن و سوختن به ماهیتابه معروف هستند. از پنکیک و کرپ گرفته تا تخم مرغ سرخ شده، این غذاها برای پختن روی ظروف نچسب عالی هستند.

معایب:

گزینه های ارزان قیمت ممکن است بادوام نباشند: ظروف نچسب می توانند بسیار سریع فرسوده شوند و روکش های ارزان تر ممکن است پوسته پوسته شوند و طول عمر را کاهش دهند. اگر می خواهید از این کار جلوگیری کنید، از سرمایه گذاری در ظروف نچسب با کیفیت بالا سود خواهید برد.

نه برای گرمای زیاد: پوشش‌های نچسب برای کاربردهای با حرارت بالا مانند پختن یا کباب کردن ساخته نمی‌شوند، زیرا پوشش را از بین می‌برند.

ظروف ویژه مورد نیاز: از استفاده از ظروف فلزی و پاک کننده های ساینده روی تابه های نچسب خودداری کنید، زیرا می توانند روی پوشش را خراش دهند و طول عمر را کاهش دهند.

مانند فولاد ضد زنگ، انواع مختلفی از پایه های تابه نچسب وجود دارد. از آلومینیوم، فولاد ضد زنگ، مس و سایر فلزات، باید توضیحات سازنده را بخوانید تا بفهمید تابه شما از چه چیزی ساخته شده است. در ظروف نچسب خود به دنبال فلزات پراکنده حرارتی مانند آلومینیوم باشید. روکش‌ها مستعد خراش هستند که طول عمر آن‌ها را کاهش می‌دهد، بنابراین سرمایه‌گذاری روی ظروف سرامیکی نچسب که ضد خش هستند، گزینه‌ای عالی برای کسانی است که می‌خواهند ظروف آشپزی‌شان ظاهر خود را حفظ کند. در حالی که برخی از برندها ادعا می کنند ظروف نچسب آنها را می توان با ظروف فلزی استفاده کرد، به عنوان یک قانون کلی، ما ظروف سیلیکونی یا چوبی را برای تابه های نچسب توصیه می کنیم.

ظروف چدنی

بهترین مواد ظروف پخت و پز برای: سرخ کردن، سرخ کردن و پختن آهسته. چدن می تواند گرمای زیاد را تحمل کند و برای پختن آن ایده آل است. همچنین می تواند روغن را برای سرخ کردن عمیق نگه دارد.

نکات مثبت

حفظ حرارت بالا: هنگامی که یک تابه چدنی داغ شود، حرارت خود را برای مدت طولانی تری نسبت به سایر فلزات حفظ می کند. این باعث می شود چدن برای پخت سریع یا خورش دیرپز با حرارت کم عالی باشد.

به طور طبیعی نچسب: تابه های چدنی می توانند یک پوشش طبیعی نچسب ایجاد کنند که آن را به گزینه ای عالی برای پخت و پز تقریباً هر چیزی تبدیل می کند.

مواد معدنی را به ظروف اضافه می کند: استفاده از یک ماهیتابه چدنی، آهن (یک ماده معدنی ضروری) را به غذا منتقل می کند و آن را به منبعی مفید برای کمک به حفظ آهن در رژیم غذایی تبدیل می کند.

طول عمر طولانی: چدن در صورتی که به درستی از آن مراقبت شود، طول عمر فوق العاده بالایی دارد. ظروف چدنی به دلیل دوام باورنکردنی آن، به طور سنتی برای نسل‌ها از بین خانواده‌ها منتقل می‌شوند و آن را به یک سرمایه‌گذاری عالی برای مادام العمر تبدیل می‌کنند.

معایب:

واکنشگر حرارت نیست: چدن دیر گرم می شود و کند سرد می شود که اگر بخواهید پخت سریع و دقیقی انجام دهید که نیاز به تغییر دما در طول فرآیند پخت دارد خوب نیست.

طعم‌های انتقالی: چدن می‌تواند طعم‌هایی را که می‌پزید حفظ کند و به‌طور طبیعی غذای شما را مزه‌دار کند. این برای غذاهایی مانند همبرگر عالی است، اما غذاهای سبک تر می توانند مقدار زیادی از چاشنی طبیعی ماهی تابه را بگیرند.

مراقبت های ویژه مورد نیاز: چدن لخت در صورت عدم مراقبت مناسب می تواند زنگ زده و خاصیت نچسب خود را از دست بدهد. تمیز کردن و نگهداری خاصی مورد نیاز است و ابزارهای ویژه ای در بازار وجود دارد که این کار را حتی برای آشپزهای تازه کار آسان می کند.

بلند کردن سنگین: ظروف چدنی می توانند به راحتی 10 پوند وزن داشته باشند. یا بیشتر. اگر این مشکل است، ممکن است بخواهید ظروف مختلف را در نظر بگیرید.

ظروف لعابی

بهترین مواد ظروف پخت و پز برای: سرخ کردن، سرخ کردن و پختن آهسته. تمام مزایای چدن لخت با زیبایی بیشتر و نگهداری آسان تر.

نکات مثبت

حفظ حرارت بالا: چدن لعابی در حفظ گرما عالی است و آن را هم برای سرخ کردن عمیق در حرارت بالا و هم برای پخت آهسته در حرارت کم ایده آل می کند.

تعمیر و نگهداری کم: بر خلاف چدن لخت که دارای الزامات خاصی برای تمیز کردن و نگهداری است، چدن لعابی تمیز و نگهداری آسان است. به سادگی با آب و صابون بشویید – بدون نیاز به چاشنی.

ماندگاری: وقتی به درستی از آن مراقبت کنید، می توانید ظروف لعابی خود را به فرزندانتان بسپارید. اکثر چدن های لعابی در همه چیز آشپزخانه دارای ضمانت مادام العمر است.

معایب:

واکنش‌گر به حرارت نیست: تابه‌های چدنی لعابی زمان واکنش کندی نسبت به گرما دارند، که باعث می‌شود حرارت آن‌ها کند و خنک شدن آن‌ها کند شود.

مینای دندان ممکن است خراب شود: مینای دندان چدن در صورت افتادن یا استفاده نادرست ممکن است ترک بخورد یا کنده شود. ظروف لعابی با رنگ‌های روشن‌تر داخلی می‌توانند تغییر رنگ و سایش را در طول زمان نشان دهند.

گران قیمت: ظروف چدنی میناکاری شده با کیفیت بالا دارای برچسب قیمت دلاری بالایی هستند. در حالی که گزینه‌های ارزان‌تری وجود دارد، قطعات با کیفیت پایین‌تر که ارزان‌تر تولید می‌شوند به راحتی می‌توانند برش خورده و ترک بخورند. سرمایه گذاری بر روی ظروف چدن میناکاری شده با کیفیت بالا ارزش آن را دارد اگر به دنبال قطعات اصلی هستید که تا آخر عمر باقی بمانند.

بلند کردن سنگین: درست مانند چدن خالی، ظروف چدنی لعابی می توانند به راحتی 10 پوند وزن داشته باشند. یا بیشتر در هر قطعه، بنابراین مانور دادن برای برخی آشپزها دشوار است.

ظروف مسی

بهترین مواد آشپزی برای: کنترل نهایی در حین پخت و پز. ظروف مسی بهترین توزیع گرما را دارند و به سرعت گرم و سرد می شوند و به این ترتیب بهترین انتخاب برای دقت و کنترل است.

مزایا

هدایت حرارتی برتر: مس رساناترین فلز در ظروف پخت و پز است و باعث می شود ظروف مسی در توزیع گرما قابل مقایسه نباشد.

بهترین ماهیتابه برای سرآشپزها: تابه های مسی زمان واکنش حرارتی سریعی دارند، بنابراین می توانید از سوختن غذا جلوگیری کنید و به سرعت جوش را به جوش آورید. تابه های مسی مدرن با استیل ضد زنگ روکش شده اند، بنابراین هیچ طعم اضافی را به غذای شما منتقل نمی کنند.

زیبا: ظروف مسی دارای رنگ زیبا و روکش آینه ای برجسته است. این ظروف زیبا را باید نمایش داد و تحسین کرد.

معایب:

گران قیمت: تابه های مسی واقعی با برچسب قیمت قابل توجهی عرضه می شوند. از بین تمام ظروف آشپزی که پوشش داده ایم، گران ترین آنهاست.

مراقبت های ویژه مورد نیاز: شما باید مرتباً ظروف مسی را جلا دهید وگرنه به مرور زمان پتینه طبیعی ایجاد می شود.

سنگین: مس خالص بسیار سنگین می شود. یک تابه متوسط می تواند بیش از 3 پوند وزن داشته باشد.

به یاد داشته باشید که مواد مختلف ظروف دارای دستورالعمل های مراقبت، محدودیت حرارتی و سازگاری با اجاق های مختلف هستند. هنگام انتخاب بهترین مواد قابلمه و ماهیتابه برای آشپزخانه خود، سبک پخت، بودجه و ترجیحات نگهداری خود را در نظر بگیرید.

مدیر سایت
ارسال دیدگاه